Kedves Látogató!

A sokszínű Budapest egész évben kínál értékes programot, legdinamikusabban mégis nyáron érzékelhető: Budapest a legjobb hangulatú városok egyike, ahol fesztiválok és rendezvények fonódnak egymásba. A magyar főváros Európa egyik legfontosabb kulturális és turisztikai célpontjává vált.

Budapest Főváros kiváló teljesítményét mi sem bizonyítja jobban, hogy elismerésként a brüsszeli székhelyű European Best Destination szervezet idei szavazásán Budapest elnyerte „Legjobb európai úti cél” címet.

Aki a városba látogat vagy itt él, érzi: a magyar fővárost méltán tartják számon olyan desztinációként, ahol a kultúrák találkoznak. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) szervezésében megvalósuló, illetve a BFTK által koordinált fesztiválokon több mint 1 millió vendég fordul meg évről évre, így ezek garantált megvalósítása tekinthető a BFTK legnagyobb kulturális-turisztikai missziójának.

Ezt a kínálatot – és ezzel Budapest egyedi hangulatát – szeretné a Zenélő Budapest szabadtéri ingyenes koncertsorozat még varázslatosabbá tenni.

Az idén ötödik alkalommal megrendezett Zenélő Budapest Európában egyedülálló turisztikai és zenei kezdeményezésnek tekinthető, melynek célja a magyar kultúra szellemi értékének bemutatása, a magyar zenei sajátosságok hangsúlyozása és terjesztése. Idén – megőrizve a korábbi helyszíneket és stílusokat – újabb tematikákat mutat be a program. Így kibővül a zene kínálat a kávéházi és szakrális zenével; Bartók és Kodály kórusművekkel, valamint a jazz tematika is erősödik.

Csak sétálnunk kell Budapesten és rálelhetünk egy-egy zenei csemegére a program gyönyörű történelmi helyszínein.

Tartsanak velünk zenés sétánkon, Budapesten!

Bán Teodóra – ügyvezető, Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

Bán Teodóra – ügyvezető, Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ