Kedves Érdeklődő!

Hatodik évadát kezdi a Zenélő Budapest, amely a zene varázslatával kelti életre városunk történelmi tereit. Az évek során a rendezvénysorozat Budapest nyári életének szinte elengedhetetlen részévé vált.

Az idei rendhagyó évadban olyan programmal is készülünk, amely hosszútávú értéket teremt. Ennek fontos része újonnan tervezett és létrehozott közösségi hangszereink interaktív kiállítása, és több magas színvonalú zenés film, közel száz művész közreműködésével. A helyszínek között tudhatjuk többek között a margitszigeti Zenélő kutat, a Műcsarnok oszlopcsarnokát,  a Várkert Bazárt, a Budai vár több pontját , a Nemzeti Múzeum csodálatos környezetét, a  Millenáris Parkot, és az újonnan nyílt Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszát . A helyszínekhez illeszkedve saját repertoárok készülnek, melyek tökéletesen idomulnak az adott épületek múltjához, a zeneirodalom legszebb alkotásait felvonultatva.

Fellépő művészeink hazánk legrangosabb zenekarainak, együtteseinek tagjai, szólistái, de fontosnak tartjuk azt is, hogy teret adjunk a tehetséges, új generációk számára is.

A Zenélő Budapest programsorozat egyedülálló kezdeményezésnek számít a világon a mai napig. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen értéket tarthatunk életben, évről évre azon munkálkodva, hogy méltóképpen mutathassuk be zenei kultúránkat a főváros gyönyörű épületei között.

Bán Teodóra – ügyvezető, Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ

Götz Nándor – művészeti vezető, ötletgazda

Götz Nándor 1994 és 2000 között szólóklarinétosa a kölni Musikfabrik modernzenei együttesnek. Szólistaként és kamaraművészként fellépett Európa csaknem összes

országában (pl. Opera Garnier, Paris, Teatro alla Scala, Milano, Barbican Hall, London), valamint az USA-ban (Lincoln Center – New York, Los Angeles). Japánban koncertjei mellett mesterkurzusokat is tart. 1998 és 1999-ben a Klangforum Wiennel a Salzburgi Ünnepi Játékok vendégművésze. 2000-ben a Hannoveri Világkiállításon Mauricio Kagel Burlesque című szaxofonversenyét mutatta be a szerző vezényletével.

Stúdió- és koncertfelvételeket, valamint lemezeket készített a Magyar Rádió, WDR Köln, Maison de Radio France Paris, ZDF Zürich, Radio FIN, Hungaroton, Kairos kiadókkal.

Zeneszerzéssel, hangszereléssel 1992 óta foglalkozik. Antonius kardja-című crossover operája a San Francisco Theater Festival vendége volt. 2014 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Konzervatórium modernzenei programjait vezeti.